Ministrul Sorin Câmpeanu anunță că proiectul pentru noua Lege a Educaţiei va intra în dezbatere publică în luna iunie

campeanu_sorin.jpgMinistrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că noul proiect de Lege a Educaţiei va fi lansat în dezbatere publică în iunie, printre principalele puncte ale actului normativ aflându-se şi admiterea la liceu.

Ministrul a mai spus că există discuţii legate de existenţa unui act normativ unic pentru toate nivelurile de învăţământ sau mai multe legi. “Aici sunt discuţii, variantele fiind o lege a educaţiei pentru preuniversitar, o lege a învăţământului superior şi, separat, un statut al personalului didactic sau unitar o lege pentru întreg sistemul de învăţământ, care să includă şi pre-universitarul şi universitarul şi statul personalului didactic. Este un element principal care va fi aflat în dezbatere publică”, a precizat Câmpeanu.

De asemenea, el a susţinut admiterea la liceu va fi un alt punct de dezbatere. “Modul exact în care se va face admiterea în licee va fi un alt punct important aflat în dezbatere. Va fi o sarcină deloc uşoară dar extrem de importantă, de a centraliza într-o manieră sistemică toate observaţiile venite din partea societăţii pentru că reglementări sustenabile şi stabile în timp nu pot fi adoptate decât printr-un larg consens”, a mai spus ministrul Educaţiei. AGERPRES