Cursul festiv al absolvenţilor Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, promoţia 2015

Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău şi-a sărbătorit noii absolvenţi, printr-un curs festiv care s-a transformat într-o adevărată sărbătoare. După tradiționala defilare prin centrul orașului, de la ora 11.00, la Sala Sporturilor, a fost cursul festiv al celei de a 52-a promoții a instituției de învățământ superior băcăuan. Cei 1.570 de studenţi de la cele 5 facultăți (Inginerie, Litere, Științe, Științe Economice, Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății) au fost felicitaţi de către profesorii lor şi invitaţii speciali din mediul administrativ, economic şi cultural.

Cuvântul de deschidere a aparținut Rectorului Universității Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin Nedeff, care a precizat că la festivitate “sunt prezenți cei 1.136 de absolvenți ai studiilor universitare de licență, 431 care au finalizat studiile de master și alți trei, de la programele de doctorat. Sunt studenții noștri, cu care ne mândrim și cărora le dorim o frumoasă carieră profesională în viitor”.

Programul artistic a cuprins momente de dans aerobic, muzică populară, demonstrație de arte marțiale, muzică modernă și dans popular susținute de cei mai talentați studenți ai universității: Pascu Ioana, Anghel Cătălina, Neagu Mădălina, Diana Chelaru, Bătrînu Oana, Șoituzu Lucian, Hoborici Alexandru, Aniței Rareș, Chiricheș Simona Gabriela, Toma Ionuț, Gheghici Paul (FSMSS), Mădălina Hîlborea și Dumitru Socican (Litere) și Ansamblul Plauiri Băcăuane din care fac parte Alina Toader (Litere), Marina Herciu, Lorena Haidău, Andreea Ioniţă (Ştiinţe Economice), Constantin Hriban, George Cucu, Cătălin Adam şi Paul Pătraşcu (Inginerie).

Pe lângă absolvenţii celor cinci facultăţi, anul acesta a absolvit şi a doua promoţie de asistenţi medicali generalişti, creată în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi. Cursul festiv al absolvenţilor a deschis seria manifestărilor culturale şi ştiinţifice care vor avea loc în Universitatea “Vasile Alecsandri”, cu ocazia celor 54 de ani de învăţământ superior băcăuan.