Ambasadorul Alexandru Victor Micula apreciază programele UVVG pentru românii din Ungaria

uvvg_micula.jpgAmbasadorul României în Ungaria, Alexandru Victor Micula, a apreciat programele de studii oferite de Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG) etnicilor români din ţara vecină, diplomatul efectuând o vizită la instituţia de învăţământ la invitaţia Senatului acesteia.

“Sperăm ca şi în continuare să beneficiem de sprijinul dumneavoastră. Această legătură nu a început cu mine, predecesoarea mea a beneficiat, de asemenea, de sprijinul UVVG şi sunt convins că şi succesorii mei, la Budapesta, vor continua să beneficieze de generozitatea dumneavoastră”, a afirmat ambasadorul român.

Alexandru Victor Micula s-a întâlnit cu preşedintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, care i-a prezentat acestuia ultimele acţiuni ale UVVG şi i-a transmis mesajul prof.univ.dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul universităţii. “UVVG din Arad se află în reţeaua diplomatică românească din Ungaria, atât pe linia întăririi colaborării între instituţiile academice din celor două ţări, cât mai ales în programele de sprijinire şi păstrare a identităţii culturale şi etnice a românilor din Ungaria”, a mai spus ambasadorul Alexandru Victor Micula.

Preşedintele UVGG a afirmat că i-a fost oferită ambasadorului român “Medalia jubiliară de aur” cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest. “Universitatea noastră a fost onorată astăzi de vizita d-lui ambasador Alexandru Victor Micula. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Casa Universitarilor, i-am acordat, din partea Senatului UVVG, ‘Medalia jubiliară de aur’ cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existenţă a Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’, pentru aportul deosebit pe care Ambasada de la Budapesta, în colaborare cu Consulatele de la Gyula şi de la Szeged, l-au adus în strângerea relaţiilor cu universităţile din Ungaria, în cadrul unor programe transfrontaliere şi a derulării unor proiecte de cercetare”, a arătat Aurel Ardelean.

Ambasadorul României la Budapesta a susţinut o prelegere în faţa studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Umaniste şi Politico – Administrative din cadrul UVVG, şi a efectuat o vizită la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii. AGERPRES