“Curricula academică şi traiectul profesional al absolvenţilor UVVG Arad” – ALUMNI, ediția a VIII-a

uvvg_alumni.jpgAsociația Absolvenților Universităţii de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, ALUMNI – UVVG, a organizat, pe 15 mai, cu prilejul Zilelor Academice, ediția a XXV-a, cea de-a VIII-a ediție a întâlnirii informale privind “Curricula academică şi traiectul profesional al absolvenţilor UVVG Arad”, care a avut loc în Campusul Universitar “Vasile Goldiș”.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest “Vasile Goldiș”, Gabriel Lungu, secretar de stat în Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice, Alexandra Braica, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, absolventă a Universităţii de Vest “Vasile Goldiș”, Florentina Horgea, subprefect, absolventă a Universităţii de Vest “Vasile Goldiș”, jr. Daniel Albu, președintele Asociației Absolvenților Universităţii de Vest “Vasile Goldiș” – ALUMNI UVVG, cadre didactice și numeroși absolvenţi – ALUMNI UVVG, dintre cere amintim următorii: Aurora Lupaș, Marta Ghilea, Cristina Coleștean, Oana Morcan, Camelia Moler, Daniel Gică, Adrian Manta, Danny Mukanya, Ioana Miclea, Adrian Pica, Cristian Toma, Roland Fazakas, Abu Amra Braheem, Lenuța Varvari, Cristina Ghib Para, Narcisa Mladin, Gabriela Moț, Claudia Covaci, Mihaela Golumbeanu, Adeline Horga, Laura Cristina Popa, Liviu Tuturici, Rareș Colf, Eugen Câmpeanu.

Gabriel Lungu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice, a transmis mesajul ministrului Rovana Plumb și a prezentat absolvenților proiectele ministerului destinate tinerilor și, totodată, a felicitat Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” pentru împlinirea celor 25 de ani de la înființare: “Am participat cu mare plăcere la întâlnirea absolvenților din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiș din Arad, ALUMNI – UVVG, o întâlnire foarte frumoasă și emoţionantă, deoarece a reunit absolvenți din cadrul celor șase facultăți ale Universităţii. Îl felicităm pe dl președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, pentru organizarea Zilele Academice și dorim Universităţii mult succes pe mai departe”.

Lect. univ. dr. Aurora Lupaș, șef serviciu DGASPC-ARAD, absolventă a Universităţii de Vest “Vasile Goldiș” a subliniat interesul pe care Universitatea îl are pentru traiectul profesional al absolvenţilor săi : “Ca şi specialist în protecţie şi asistență socială, cu o experienţă în acest domeniu de peste 23 ani, respectiv peste 10 ani în învăţământul universitar, în sfera ştiinţelor socio – umane, pot spune că simpozionul organizat de Asociaţia Absolvenţilor Universității de Vest Vasile Goldiș – ALUMNI UVVG, a fost un excelent prilej de a intra în legătură directă cu Ministerul Muncii prin reprezentanţii săi în persoană d-lui secretar de stat Gabriel Lungu, respectiv d-na secretar de stat Alexandra Braica. Domnul secretar de stat Gabriel Lungu a prezentat în mare activitatea sa în cadrul Ministerului şi domeniile pe care le coordonează – domeniul forţei de muncă, inspectoratele teritoriale de muncă, pensiile. De asemenea, dumnealui a avut amabilitatea să ne răspundă la multe întrebări vizând proiecte importante ale Ministerului Muncii, cum ar fi facilităţi pe piaţa muncii, primul loc de muncă, Legea salarizării unitare a bugetarilor. A fost o dezbatere deosebită, deoarece am aflat următoarele proiecte pe care Ministerul Muncii le lansează şi care, ca şi celelalte proiecte ale actualului Guvern, au fost îndeplinite cu succes, preocuparea deosebită pentru categoriile defavorizate fiind obiective de prim rang ale acestui minister. Deoarece la simpozion au participat şi mulţi proaspeţi absolvenţi, reprezentantul Ministerului Muncii, secretar de stat Gabriel Lungu, a dat asigurări că actualul Guvern acordă o atenţie specială tinerei generaţii, prezentând în premieră mai multe proiecte în vederea găsirii unui loc de muncă corespunzător pregătirii fiecărui absolvent. Prin organizarea acestui simpozion de înaltă ţinută academică, cu o participare de excepţie,Universitatea de Vest Vasile Goldiș, prin Asociaţia Absolvenţilor ALUMNI, a demonstrat din nou preocuparea pentru traiectul profesional al absolvenţilor săi, fiind în legătură cu toţi factorii de decizie de la cel mai înalt nivel, în vederea sprijinirii tinerilor noştri absolvenţi în găsirea celui mai potrivit loc de muncă”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, a transmis felicitări absolvenților care aduc cinste Universităţii și a înmânat Diplome de Excelență celor prezenți.