Editura Internațională Lambert a publicat un nou volum al specialiștilor Facultății de Comunicare și Relații Internaționale “Danubius”

centru_periferie.jpgFacultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universității ”Danubius” a înregistrat un nou succes editorial prin realizarea de către cadrele didactice ale acestei facultăți a unui valoros volum care își propune să acceadă în Centrul vieții internationale, să împărtășească și altora din experiența științifică a universitarilor danubieni.
Volumul “Centru și periferie. Studiu de comunicare și relații internaționale”, publicat de Editura Lambert, ”urmărește să demonstreze, explicit sau implicit, că centrul și periferia sunt interschimbabile, în funcție de sistemul de referință asumat. Dinamica social-politicului, globalizarea și dialogul cultural favorizează mișcarea sincronică și diacronică centru-periferie, periferie-centru în procesul de cunoaștere și de înțelegere a Celuilalt care este, totodată, asemănător și diferit de Mine. Întregul demers este o aspirație de completare și de nuanțare a Omenescului însuși, dincolo de granițele politice, de practicile culturale și de interesele grupurilor.”

Coordonatorii acestui proiect editorial, Conf. univ. dr. Mirela Arsith – Decan al Facultății de Comunicare și Relații Internaționale și conf. univ. dr. Florinel Iftode, au reușit să mobilizeze autorii care și-au adus aportul științific pentru a elabora acest volum.

Majoritar cadre didactice ale Universității “Danubius” din cadrul Facultății de Comunicare și Relatii Internationale, doctori în domenii precum : semiotica, filosofie, management, marketing, geopolitica, filologie, comunicare etc., autorii, pasionați de studiul interdisciplinar, sunt recunoscuți în lumea academică internațională și prin valoroasele studii de specialitate publicate în cele trei reviste editate de această facultate, indexate în baze de date internaționale (BDI) : Acta Universitatis Danubius Communicatio; Acta Universitatis Danubius Relationes Internationales şi Revista de Studii şi Cercetări Danubiene.

Următorul demers editorial internațional de echipă al Facultății de Comunicare și Relații Internaționale va apărea, potrivit coordonatorilor, în toamna acestui an.