Sorin Cîmpeanu: “Soluţia pentru manualele de clasa a III-a este retipărirea celor existente”

manuale_scolare.jpgElevii de clasa a III-a vor învăţa în anul şcolar 2015-2016 pe manualele vechi retipărite, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Ministrul a detaliat că manualele de clasa a III-a vor fi retipărite în proporţie de 15%. Cîmpeanu a menţionat că a primit o solicitare de la Uniunea Editorilor din România de suspendare a procesului de licitaţie pentru manualele de clasa a III-a şi prelungirea termenului de depunere a ofertelor până pe 15 iulie. Potrivit ministrului, solicitarea a fost “motivată”, dar nu se încadrează în calendarul şcolar.

“Procesul de achiziţie începe la minimum şase luni între publicarea programelor şcolare şi data ofertelor. Programa a fost publicată la 13 ianuarie 2015, cele şase luni se duc la 15 iulie 2015. Perioada de depunere a contestaţiilor este până pe 15 august, soluţionarea contestaţiilor – 15 septembrie. (…) În acest context, singura soluţie, şi asta este decizia, este aceea a retipăririi manualelor existente”, a spus ministrul. Cîmpeanu a mai afirmat că în 30 de zile ministerul va demara licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a. AGERPRES