Premii pentru elevii olimpici gălățeni din partea a două companii private

Un număr de 29 de elevi gălăţeni, dar şi echipa de baschet a Liceului cu Program Sportiv Galaţi, cu rezultate deosebite la învăţătură şi la olimpiadele şcolare, au primit, vineri, premii în bani, diplome şi flori din partea celor mai mari companii private din Galaţi, combinatul siderurgic ArcelorMittal şi Şantierul Naval Damen.

Valoarea totală a premiilor în bani a fost de 68.200 de lei, fiecare companie contribuind cu câte 50% din suma totală. Ca sume, cele mai mici premii au fost de 1.800 lei, primite de elevii care au obţinut locul al III-lea la o olimpiadă naţională, după care a urmat premiul de 2.000 lei, pentru fiecare elev care a obţinut locul al II-lea la faza naţională şi cel mai mare premiu, de 2.200 lei, pentru elevii care au obţinut primul loc la o olimpiadă – faza naţională. De asemenea, s-au acordat premii şi pentru elevii care au reprezentat România la faza internaţională a unei olimpiade.

Cea mai mare sumă de bani, 4.400 de lei, a primit-o Gabriel Dorian Muntean, elev în clasa a X-a a Colegiului Naţional “Spiru Haret” din Tecuci, care a ocupat locul I la olimpiada naţională de chimie, dar şi menţiune la olimpiada internaţională interdisciplinară “ştiinţele pământului”.

La ceremonia de decernare a premiilor au fost prezenţi, printre alţii, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo şi noul director al Şantierului Naval Damen Galaţi, Cristopher Van Der Stelt. Cei doi au vorbit despre importanţa investiţiei în capitalul uman şi despre speranţele lor că aceşti tineri nu vor alege, poate, să muncească în străinătate, după terminarea studiilor, ci vor veni la Galaţi să dea o valoare în plus companiilor de aici. Recompensarea financiară a elevilor gălăţeni cu rezultate excelente la învăţătură este o tradiţie a combinatului siderurgic care a instaurat, în urmă cu nouă ani, această iniţiativă. Anul acesta este primul an în care şi şantierul naval se alătură acţiunii combinatului. AGERPRES