Zece medalii, dintre care trei de aur, obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională Tuymaada

medalii.jpgOlimpicii români au cucerit zece medalii – trei de aur, cinci de argint şi două de bronz – la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha din Federaţia Rusă, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ), remis duminică AGERPRES.

Sursa citată precizează că elevii români au fost premiaţi la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematică, informatică şi fizică.

La chimie, România a obţinut o medalie de aur cu punctaj maxim prin Cristian Robert Râclea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi, şi două medalii de argint: Maria Velicu, clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Sabina-Giorgiana Fîrţală, clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Piatra-Neamţ. Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă.

La matematică, Andreea Dima, clasa a IX-a la Colegiul Naţional ”Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Mihnea-Gabriel Doică, clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au câştigat câte o medalie de bronz. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa, clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La informatică au obţinut două medalii de aur Darius Marian, clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Andrei Costin Oncescu, clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian, clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint.

La fizică România a obţinut două medalii de argint prin Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţări.

Lotul olimpic revine în ţară luni, la ora 12,40, pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, cu o cursă Air Berlin. AGERPRES