Proiect de prevenire a abandonului şcolar, implementat de un colegiu din Orşova

abandon scolar.jpgColegiul Tehnic “Dierna” a lansat proiectul “Servicii de Prevenire şi Remediere în Educaţie: spre şcoală”, destinat unui număr de 250 de elevi cu risc de abandon şcolar. Directorul unităţii şcolare, Petre Pătăşanu, a declarat că, în cadrul proiectului, pe lângă programele educaţionale integrate de tip preventiv şi de remediere, elevii vor beneficia, în perioada septembrie-decembrie 2015 de burse de câte 400 lei/lună şi alţi 600 lei/lună pentru asigurarea meselor.

“Printre principalele obiective ale proiectului se numără prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi creşterea participării la educaţie şi formare profesională, reintegrarea şi menţinerea lor în sistemul naţional de educaţie şi dezvoltarea competenţelor de bază”, a precizat Pătăşanu.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre activităţile ce se vor desfăşura propun măsuri eficiente de monitorizare, îndrumare, asistare şi evaluare a procesului de predare – învăţare – evaluare a grupului ţintă, fiecare dintre participanţii la proiect având şansa să studieze fără a duce grija problemelor financiare cu care se confruntă familiile din care provin şi, astfel, să nu mai părăsească cursurile şcolare. “Totodată, în acelaşi scop, unitatea noastră şcolară va iniţia şi menţine parteneriate cu autorităţile şi partenerii sociali precum şi cu organizaţii neguvernamentale specializate în domeniile educaţiei şi formării profesionale a tinerilor din comunităţile dezavantajate, în special de romi”, a adăugat Pătăşanu.

El a mai arătat că proiectul, propus de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, are parteneri alte şase entităţi şcolare şi ong-uri din Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea şi Brezoi. AGERPRES