Creştere cu 20% a numărului studenţilor înmatriculaţi la licenţă în sesiunea de vară la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, comparativ cu 2014

universitatea-din-suceava.jpgNumărul studenţilor înmatriculaţi la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) în sesiunea de admitere din iulie 2015, la toate formele de învăţământ (licenţă – cu frecvenţă şi ID, masterat şi conversie profesională), este de 2.462, în creştere cu aproximativ 10% faţă de cel înregistrat la admiterea din iulie 2014, a declarat rectorul instituţiei academice, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Cea mai mare creştere a numărului de studenţi înmatriculaţi se regăseşte la studiile de licenţă, unde s-au înmatriculat 1.503 studenţi, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 20% faţă de sesiunea de admitere din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Patru programe de studiu au finalizat deja admiterea pentru anul 2015, numărul celor înmatriculaţi în cadrul acestora atingând valoarea maximă a capacităţii de şcolarizare încă din această sesiune. Este vorba despre programele de Kinetoterapie şi motricitate specială, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Drept şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Pentru aceste programe de studiu nu se va mai organiza admitere în toamna acestui an.

În sesiunea de admitere din toamnă, USV scoate la concurs un număr de 121 de locuri bugetate la licenţă şi toate locurile cu taxă disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare, respectiv 1.105 locuri.
Locuri bugetate mai există la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) – 18, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM) – 46, Facultatea de Istorie şi Geografie (FIG) – 36, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) – 12, Facultatea de Silvicultură (FS) – 2 şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) – 7.
Pentru masterat, vor fi scoase la concurs 57 de locuri bugetate, respectiv 9 locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Caculatoarelor (FIESC), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM), 11 locuri la Facultatea de Istorie şi Geografie (FIG), 11 locuri la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) şi 2 locuri la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP). La acestea se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare a fiecărui program de studiu de masterat.

De asemenea, mai sunt disponibile patru locuri bugetate pentru candidaţi de origine română din afara graniţelor ţării.

Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) s-au înmatriculat 224 de studenţi, rămânând disponibile 341 de locuri cu taxă pentru sesiunea din toamnă, iar la programele de conversie profesională s-au înmatriculat 51 de studenţi, fiind disponibile pentru sesiunea din toamnă 359 de locuri cu taxă.
A doua sesiune de admitere, pentru ocuparea locurilor rămase disponibile, va fi organizată în perioada 7 – 18 septembrie 2015. AGERPRES