Aproape 7.000 de profesori timișeni vor primi, în 2015, o nouă tranşă din drepturile salariale câştigate în instanţă

Aproape 7.000 de profesori din sistemul preuniversitar din Timiş vor primi, în acest an, o nouă tranşă din drepturile salariale câştigate în instanţă, prin hotărâri definitive. “Sunt 19 milioane de lei, pe titluri judecătoreşti. Aceşti bani sunt pentru anul în curs şi-i vor primi în acest an. Plata li se va face celor care au sentinţele în mână. Este o valoare suficient de mare. În funcţie de anul în care au obţinut în instanţă plata acestor drepturi salariale, dar şi de gradul didactic şi de vechime, ei au de primit, pentru anul 2015, de la câteva zeci de lei până la câteva mii de lei”, a declarat Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Potrivit lui Bojin, noua tranşă pentru plata acestor drepturi a venit de la Guvern, prin Consiliul Judeţean Timiş, iar banii li se vor repartiza primăriilor în acest scop. Consilierii judeţeni au votat, luni, bugetul rectificat pozitiv prin care Consiliul Judeţean Timiş a primit de la Guvern în plus 92 de milioane de lei, iar Bojin a anunţat că, pe lângă aceştia, mai sunt şi alte sume venite de la Guvern pentru judeţ.

“Nu sunt numai cele 92 de milioane de lei, ci mai sunt 19 milioane de lei pe titluri judecătoreşti (pentru profesori, n.r.), 800.000 de lei pe Culte şi 55 de milioane de lei care vin pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Nu am visat nici eu, ca preşedinte, că vom primi aceste sume”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. AGERPRES