Primarul municipiului Brăila admite că lucrările de curăţenie în şcoli nu vor fi gata la 5 septembrie

reabilitare-scoli.jpgPrimarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a declarat că lucrările de curăţenie în şcolile din municipiu nu vor fi gata la 5 septembrie, aşa cum au promis unele unităţi de învăţământ.

“Din ce constat, igienizarea şcolilor nu se va termina la 5 septembrie, dar eu sper ca anul şcolar să înceapă în condiţii bune. Ca întotdeauna, ca să fim realişti, vor exista excepţii, dar asta nu înseamnă că există şcoli unde să nu poată începe anul şcolar, gen clase dărâmate, tavane căzute. După 5 septembrie, peste tot se va mai lucra, pentru că la noi, ştiţi bine, că după ce ies constructorii îţi mai trebuie două săptămâni să ştergi varul. În toate şcolile mai e câte ceva de făcut. Problema este dacă acest câte ceva înseamnă că sunt chiuvetele căzute şi trebuie puse la loc sau dacă asta înseamnă să mai ştergem varul de pe oglinzile din baie”, a declarat Simionescu.

În ceea ce priveşte autorizaţiile sanitare de funcţionare, Aurel Simionescu a precizat ca există şcoli care nu vor putea primi niciodată această autorizaţie deoarece imobilele în care funcţionează sunt poziţionate prea aproape de stradă, problemă care nu se poate remedia. “Sunt şcoli care orice ar face nu vor primi autorizaţie sanitară de funcţionare, pentru că nu pot să mut şcoala câţiva metri de la stradă”, a spus primarul.

Mai mult de un sfert din şcolile din judeţul Brăila nu sunt autorizate sanitar, potrivit unei situaţii prezentate marţi de Direcţia Pentru Sănătate Publică (DSP) Brăila. Din totalul de 108 unităţi de stat, doar 79 au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Numărul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică autorizate sanitar reprezintă 73,14% din totalul unităţilor de învăţământ. Procentul se află în uşoară creştere faţă de 71,56% la aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit DSP. AGERPRES