Toate şcolile din municipiul Giurgiu sunt pregătite pentru noul an şcolar

clasa_goala1.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate şcolile din municipiu au autorizaţii sanitare de funcţionare şi sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, unele întârzieri fiind doar în asigurarea mobilierului nou pentru unele clase pregătitoare.

“Nu ştiu dacă încep luni sau marţi şcolile, dar noi suntem pregătiţi pentru începerea noului an şcolar în oricare dintre aceste zile în care va suna clopoţelul, toate unităţile şcolare din municipiu au autorizaţii sanitare de funcţionare”.

“Mai avem unele întârzieri doar la câteva şcoli unde s-au schimbat directorii la data de 1 septembrie ori pentru că au ieşit la pensie ori pentru că nu au mai dorit să continue această activitate şi atunci când am fost să văd care este situaţia la o şcoală nu ştiau dacă au o clasă pregătitoare în plus şi mai au nevoie de mobilier şcolar. Iar la altă şcoală am făcut o inspecţie în urmă cu o săptămână de zile la trei săli şi nici nu se apucaseră de treabă şi aveau adunat doar mobilier vechi pentru clasele pregătitoare. Noroc că avem economii la bugetul destinat achiziţionării de mobilier nou şi vom rezolva tot necesarul de mobilier”, a detaliat primarul.

El a adăugat faptul că din toamna acestui an “vor începe lucrări de anvelopare şi izolare termică” la toate unităţile şcolare din oraş, iar unde este cazul “se va achiziţiona şi mobilier nou”.

În municipiul Giurgiu sunt 26 de unităţi şcolare dintre care nouă licee, zece şcoli generale şi gimnaziale şi şapte grădiniţe. AGERPRES