Preşedintele Senatului a premiat olimpicii internaţionali ai României

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a premiat marţi 10 din cei 54 de olimpicii internaţionali ai Liceului internaţional de informatică , care s-au întors în această vară cu medalii de aur, argint şi bronz. Premierea a avut loc cu ocazia inaugurării noului campus şcolar al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB).

“România devine atractivă pentru investiţii în domenii de vârf precum educaţia şi sunt fericit că direcţiile de dezvoltare pe care le-am stabilit, în calitate de prim-ministru al României, au fost continuate”, a declarat cu acest prilej preşedintele Senatului.

El a subliniat că România a devenit o putere regională şi chiar europeană în sectorul IT. “Şi investiţiile în educaţie, mai ales în domeniul IT sunt baza acestei dezvoltări puternice din ultimii ani”, a adăugat Tăriceanu.

La evenimentul desfăşurat în curtea noului campus şcolar al ICHB au mai participat miniştrii Andrei Gerea (Ministerul Energiei) şi Sorin Grindeanu (Ministerul pentru Societatea Informaţională), consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan, senatori şi deputaţi, secretari de stat.

Noul campus şcolar este construit de Lumina Instituţii de Învăţământ, investiţia ridicându-se la peste 12 milioane de euro, are o suprafaţă de peste 26.000 mp construiţi, 117 săli de clasă, 18 laboratoare de cercetare şi didactice, 3 mini săli de cinema, 4 biblioteci, sala de mese cu circa 600 de locuri, 6 săli de sport acoperite, 6 terenuri de sport exterioare, sală multifuncţională cu circa 600 de locuri.

Acesta este cel mai mare campus şcolar construit în România în ultimii 25 de ani, în care se vor pregăti aproape 2.200 de elevi. AGERPRES