Profesorii din România sunt invitaţi să realizeze cu elevii experimentul ‘Eratosthenes’

Profesorii din România sunt invitaţi să participe cu elevii lor, în perioada 18-23 septembrie, la experimentul “Eratosthenes”, care constă în realizarea paşilor efectuaţi de celebrul matematician şi astronom grec în încercarea lui de a măsura circumferinţa Pământului, folosindu-se de umbra lăsată de obeliscul din Alexandria la data solstiţiului de vară.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi, experimentul se desfăşoară în cadrul proiectelor europene ISE şi ODS. România participă de la începutul experimentului, din 2012.
Pentru realizarea activităţilor sunt necesare parcurgerea a 5 paşi ce înseamnă utilizarea unor acţiuni şi calcule, prin aplicarea unor cunoştinţe de matematică, geografie, astronomie, produse software şi instrumente e-learning.

“În perioada 19-20 martie 2015, din România au participat 19 şcoli şi licee, iar în anul 2014 au participat 11 şcoli şi licee, ocazie cu care în cadrul concursului “Eratosthenes Experiment Photo Contest 2014″ au fost desemnate două premii: Şcoala Samsun din Turcia şi Şcoala Gimnazială Jimbolia din România (coordonator prof. de matematică Ovidiu Geambazu). Sperăm ca şi la ediţia din perioada 18-23 septembrie 2015 să participe cât mai multe şcoli şi licee din România”, se arată în comunicatul de presă.
Înscrierile se fac la adresa http://eratosthenes.ea.gr/en/content/register-your-school. AGERPRES