QS World University Rankings: UB se menţine în primele 700 universităţi din lume

univ_buc_intreaga.jpg Universitatea din Bucureşti se menţine în 2015 printre cele mai bune 700 de universităţi din lume în clasamentul QS World University Rankings, urcând câteva poziţii faţă de anul trecut, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.

“În ediţia din 2015, Universitatea din Bucureşti a urcat câteva poziţii în clasament, menţinându-se în categoria 651-700. Rezultatul poziţionează Universitatea din Bucureşti în primele 3,4% dintre cele aproximativ 20.000 de universităţi din lume. În clasament mai figurează şi Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi Universitatea de Vest din Timişoara, aflate în seria 701+, Universitatea din Bucureşti fiind clasată pe cea mai înaltă poziţie”, precizează comunicatul.

Alături de clasamentul general, Quacquarelli Symonds Limited realizează anual şi o cotare a universităţilor în funcţie de 5 domenii de studiu: Arte şi Ştiinţe Umaniste, Ştiinţe Naturale, Inginerie şi Tehnologie, Medicină şi Ştiinţele Naturii şi Management şi Ştiinţe Sociale. În 2015, Universitatea din Bucureşti a obţinut două performanţe notabile, care o poziţionează în primele 400 de universităţi: locul 371 la categoria Arte şi Ştiinţe Umaniste şi locul 375 la categoria Ştiinţe Naturale.

Clasamentul Quacquarelli Symonds World University Rankings este construit pe baza mai multor indicatori cheie: cercetarea ştiinţifică, angajabilitatea absolvenţilor, calitatea predării şi gradul de internaţionalizare, fiind realizat de QS Intelligence Unit împreună cu un grup de profesori şi cercetători recunoscuţi mondial.

Potrivit site-ului UB, peste 3.500 de universităţi şi 11,1 milioane de lucrări indexate în bazele de date academice Scopus/Elsevier au fost evaluate pentru includerea în cea de-a 12-a ediţie a clasamentului. AGERPRES