Universitatea “Vasile Goldiş” din Arad începe anul universitar cu o nouă structură academică

uvvg_sediu_mare.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad începe anul universitar cu o nouă structură academică, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG. Universitatea va avea 6 facultăţi, dar Facultatea de Medicină va fi separată în Facultatea de Medicină Generală, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie, alături de care vor funcţiona Facultatea de Ştiinţe Juridice, Facultatea de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Educaţie Fizică şi Sport.

Potrivit lui Aurel Ardelean, regândirea structurii universitare a fost realizată în urma unei analize făcută împreună cu colegii din conducerea Universităţii. Noua structură a fost supusă aprobării Consiliului de Administraţie.

“În ceea ce priveşte resursa umană, ea cuprinde la Arad şi în filialele UVVG 432 cadre didactice titulare şi circa 350 de cadre didactice asociate de la universităţi din străinătate, în mod special, dar şi de la alte universităţi din România. Am pus accent, ca în fiecare an, pe calitatea pregătirii personalului didactic, atât prin participarea la conferinţe de specialitate, cât şi prin aducerea unor specialişti în domenii diferite de specialitate. În această reformă organizatorică şi curriculară am beneficiat de un sprijin important din partea colegilor care se ocupă de consultanţă de la Academia Europeană de Ştiinţe şi Arte din Salzburg”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Ardelean a spus că pentru anul universitar 2015-2016, UVVG Arad are cuprinşi în structurile sale de învăţământ aproape 8.000 de cursanţi care vor studia în cadrul învăţământului pentru licenţă, masterat, şcoală doctorală de medicină şi biologie, şcoală postdoctorală, prin proiecte, dar şi 23 de cursuri postuniversitare cu 1.500 de locuri, aceasta din urmă fiind o noutate în structura facultăţilor. “De la Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare ni s-au repartizat 150 de locuri pentru ramura Cultură şi cetăţenie europeană, instituţii de drept comunitar, management intercultural şi pentru Masterul european de management şi strategie europeană, unde continuă înscrierile”, a adăugat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad. AGERPRES