Proiect Erasmus+ pentru sprijinirea elevilor cu abilități înalte – deficienți de auz, cu deficiență de vedere sau cu Asperger

sf_maria_bucuresti.jpgȘcoala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din Bucureşti este coordonatorul proiectului “European best practices to support children with high potential and to access training for gifted children with disabilities – Gifted (for) you” , în parteneriat cu Asociaţia pentru Educaţie şi Știinţă “Kleine Schule”, RODAX Management SRL, Specjalny Osrodek Szkolno-Wychowawczy nr. 2 din Polonia, Special High-school For Deaf-Mute Children și University of Plovdiv din Bulgaria.

www.giftedforyou.eu este o platformă de învățare on-line, ȋn special pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale şi cu dizabilităţi. Pentru identificarea și verificarea abilităților înalte ale copiilor cu deficiențe senzoriale și Asperger, dar și ale copiilor fără dizabilități, au fost create și adaptate tipului de deficiență, baterii de teste online. Testele sunt transpuse în limbaj mimico – gestual pentru copiii deficienți de auz și în format audio pentru deficienții de vedere.

In funcție de rezultatele testării, copiii pot utiliza materialele structurate într-o curriculă “gifted” pentru copii cu potenţial ȋnalt, ȋn special pentru cei cu cerinţe educaţionale speciale şi cu deficiențe de auz, de vedere și cu sindrom Asperger.

Dezvoltarea unei platforme de învățare on-line pentru copiii cu deficiențe senzoriale dar cu abilități înalte, reprezintă o nouă perspectivă de a privi procesul de învățare. Noul mediu creat pe internet susținut de tehnologiile inovatoare, îmbunătățește principiile și metodele de învățare privind învățarea individuală, prin personalizarea ofertei educaționale odată cu evoluția copilului, prin monitorizarea timpului de reacție, a conexiunilor interdisciplinare, a gândirii critice, a logicii, a memorării, a abilităților analitice.