Proiecte de referință ale anului 2015 în învățământul românesc au fost evidențiate la Gala EduManager

gala_edu_2015_1.jpgPeste o sută de reprezentanți ai învățământului românesc au participat pe 16 noiembrie, la București, la Gala Edumanager, eveniment așteptat cu interes în fiecare an. Au fost prezenți la eveniment rectori, prorectori și decani ai universităților din țară, directori și profesori, inspectori școlari și furnizori de servicii pentru sistemul educațional.

Gala Edumanager a fost precedată de Seminarul Management Modern în Educație, în cadrul căruia companii de prestigiu au prezentat soluții pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ. “Să nu ne plângem că educația costă mult, să vedeți cât de mult ne va costa lipsa ei”. Toți au fost de acord cu această expresie și cu faptul că cea mai bună investiție este cea făcută în educație. Au fost prezentate soluții de actualitate oferite de Microsoft, HP, TNT Computers, Adservio, HOFAG.

Gala Edumanager a reprezentat un moment marcat de emoții. A fost lansat Anuarul “Edumanager.ro – Proiecte de Referință în Educație 2015”, apărut ca rezultat al interacțiunii și colaborării dintre echipa redacțională a portalului EduManager.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai sistemului de educațional românesc. S-a pornit de la ideea că foarte multe dintre proiectele și programele realizate în școlile și universitățile românești, reflectate zi de zi pe portalul EduManager și în newsletterul zilnic al acestuia, care ajunge la peste 4.500 de abonați, merită să fie reunite anual într-o formă unitară, tipărită, care să reprezinte o oglindă complexă și obiectivă a activității instituțiilor de învățământ din România. O parte dintre aceste proiecte au fost evidențiate, fiind acordate diplome de excelență.

Ca în fiecare an, Gala Edumanager s-a dovedit a fi un liant între elitele sistemului de învățământ, iar succesul evenimentului se datorează sprijinului oferit de partenerii Dedeman, Microsoft, HP, ANCMMR, Adservio, TNT Computers, HOFAG, ECOTIC.

Au fost acordate diplome de excelență pentru proiecte realizate în anul 2015 următoarelor instituții de învățământ:


Învățământ Universitar

Universitatea de Vest “VasileGoldiș” Arad – pentru Platform de cercetare transfrontalieră pentru identificarea proceselor celulare ca ținte potențiale pentru terapia personalizată a cancerului

Universitatea “VasileAlecsandri” Bacău pentru Comunicare online

Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” pentru Promovarea cercetării ştiinţifice din domeniulc riminalisticii în activitate ajudiciară

Universitatea din București pentru ICVL (International Conference on Virtual Learning) “New Technologies in Education and Research”

Universitatea “BabeșBolyai” Cluj-Napoca pentru “Tinericer cetători de succes – dezvoltare profesională în context interdisciplinar și internațional”

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napocapentru Implicarea în clustere inovative în vederea promovării potențialului de transfer tehnologic al Universitatății

Universitatea Danubius Galați pentru portalul de știri Danubius News

Universitatea “Dunărea de Jos” Galați pentru Salonul de cercetare și inovare UGAL

Învățământ Preuniversitar

Colegiul Național “Elena Ghiba Birta” Arad pentru TOP Management

Colegiul Tehnic “Armand Călinescu” Pitești pentru “EUROSCOL-iștii de la Armand Călinescu”

Liceul Teoretic “George Moroianu” Săcele pentru implicarea în proiecte de voluntariat

Școala Gimnazială Nr. 117 Bucureștipentru Proiectul Internaţional de Educaţie Interculturală “EDUCAŢIA – legătură între NEPAL & ROMANIA”

Colegiul Tehnic “Nicolae Titulescu” Medgidia pentru proiectul “Construim împreună viitoarea ta carieră profesională”

Liceul Tehnologic “Joannes Kajoni” Miercurea Ciuc pentru proiectul “Decizii informate prin metode adecvate – Practica și consilierea școlară în sprijinul dezvoltării profesionale a tinerilor”

Liceul Teoretic “Iancu C. Vissarion” Titu pentru “Educational Software and E-learning in Maths for European Students”

Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” Deva pentru proiectul “Formare inițială VET cu ajutorul mobilității europene pentru tinerii informaticieni”

Colegiul Național “Al. I. Cuza” Ploiești pentru Stagiul lingvistic de civilizație franceză

Colegiul Național “DoamnaStanca” Satu Mare pentru proiectul “IMPACT-ul culorilor în sufletul copiilor”

Colegiul Național “Grigore Moisil” Urziceni pentru proiectul “CHEM GENERATION – Eroii viitorului”