Guvernul a alocat 255 milioane lei pentru plata unor drepturi salariale personalului din învăţământ

elevi profesor.jpgGuvernul a aprobat alocarea sumei de 254,7 milioane lei pentru finanţarea unor cheltuieli ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat finanţate de la bugetele locale, precum şi ale unităţilor de învăţământ special finanţate din bugetele judeţelor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat primesc 248,135 milioane lei, din care 197,613 milioane pentru pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale, şi 50,5 milioane de lei pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

De asemenea, unităţile de învăţământ special şi din centrele de resurse şi asistenţă educaţională primesc 6,5 milioane lei, din care 5,083 milioane lei pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale, şi 1,4 milioane lei pentru plata plată sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială.

Banii se alocă din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, respectiv a comunelor, oraşelor şi municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti, mai informează Guvernul. AGERPRES