Adrian Curaj: “Avem în vedere ca în toamnă să lansăm un master didactic”

studenti2.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a anunţat că are în vedere lansarea în toamnă a unui master didactic în mai multe universităţi. “Avem în vedere ca în toamna aceasta să lansăm un master didactic în mai multe universităţi din România. Vom folosi fonduri europene pentru acest lucru şi pentru predictibilitate pentru că sper ca programul să fie pe şapte ani. Este vorba de a pregăti intrările în sistem dar cu siguranţă trebuie să avem mare grijă de oamenii care sunt în sistem şi vă asigur că în proiectul acesta mare, resursele acestea vor fi major orientate şi spre cei care sunt în sistem şi pentru care doar puţin trebuie să adăugăm ca să fie stimulaţi şi să îşi arate performanţa”, a declarat Adrian Curaj la postul tv Digi 24.

El a adăugat că resursele pentru organizarea cursurilor vor fi asigurate din fonduri europene. “Vor fi 1.000 de granturi pentru 1.000 de şcoli astfel încât eu mă aştept undeva între 5 şi 10.000 de profesori să fie stimulaţi să inoveze în modul în care livrează curriculum”, a punctat Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei a precizat că vor exista granturi, iar profesorii implicaţi în proiecte pot fi plătiţi suplimentar din fonduri europene. “Ar fi nepotrivit şi ca urmare a mandatului scurt pe care îl am să spun de o creştere a salariilor, dar am spus că vor fi granturi şi profesorii vor fi implicaţi în proiecte astfel încât predictibil, pe doi sau trei ani în funcţie de activitatea care o desfăşoară cu elevii şi legat de activitatea de bază, să fie plătiţi suplimentar din fonduri europene”, a punctat Curaj. AGERPRES