Marş împotriva violenţei, organizat de elevi ai unei şcoli din Cluj-Napoca

Câţiva zeci de copii de la o şcoală din Cluj-Napoca au organizat marţi un marş împotriva violenţei, dar şi pentru a promova solidaritatea faţă de persoanele defavorizate. Copiii s-au prezentat la marş pregătiţi cu pancarte pe care le-au confecţionat singuri şi au îmbrăcat tricouri pe care au scris cu carioca mesaje împotriva violenţei precum “Stop violenţei” sau “Violenţa naşte violenţă”. Marşul elevilor s-a desfăşurat prin centrul oraşului Cluj-Napoca, de la Prefectura Cluj, la biserica Sfântul Mihail şi până la Primărie.

Profesoara Aura Cuibus a explicat că ideea marşului le-a venit elevilor Şcolii Gimnaziale “Nicolae Iorga” pentru că au dorit să facă o acţiune care să aibă vizibilitate. “Este un proiect gândit de copii, este un proiect de solidaritate, sunt implicaţi copii din clasele V-VIII. Ideea proiectului a venit de la faptul că în şcoala noastră există destul de mulţi copii care provin din medii defavorizate, copii din familii monoparentale, copii cu cerinţe educative speciale. În apropierea şcolii noastre funcţionează Centrul Creştin pentru Copiii Străzii, iar o parte dintre copiii de acolo învaţă la noi. Elevii noştri manifestă astfel empatie, cum este şi firesc, faţă de aceşti copii, şi de aici dorinţa de a-i ajuta şi am gândit acest proiect”, a explicat Aura Cuibus.

Acest marş face parte dintr-un proiect mai amplu al şcolii, derulat cu ajutorul clubului Impact şi al Fundaţiei Noi Orizonturi. În cadrul proiectului au fost organizate şi alte acţiuni, în care elevii şcolii “Nicolae Iorga” au făcut ateliere de decoraţiuni de Crăciun sau au făcut prăjituri pe care le-au vândut pentru a strânge bani pentru colegii lor care provin din medii defavorizate.

După marşul organizat marţi, prin care elevii au dorit să atragă atenţia comunităţii asupra obstacolelor şi neajunsurilor pe care le au de depăşit orfanii, copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii defavorizate, elevii vor să organizeze şi un carnaval. AGERPRES