Protocol de colaborare UVT – Agroland, pentru performanţa voleiului feminin

univ_vest_timisoara.jpgEchipa de volei feminin Agroland şi Universitatea de Vest Timişoara (UVT) au semnat un parteneriat de susţinere a voleibalistelor, după modelul parteneriatului cu echipa de rugby Saracens Timişoara RCMUVT. În urma acestui demers, numele echipei se va schimba din ACS Agroland în ACS Agroland UVT.

“Am mers pe aceeaşi idee a parteneriatului cu rugby-ul, la începuturile lui, când nimeni nu credea într-o echipă fantastică, după care s-a demonstrat că rugby-ul este singurul domeniu sportiv în care Timişoara are reverberaţie naţională. De aceea, credem şi în acest parteneriat cu Agroland, pentru că discutăm despre oameni de afaceri iubitori de sport şi care doresc să facă performanţă”, a declarat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT, în conferinţa de presă prilejuită de semnarea protocolului.

El a evidenţiat că UVT este singura universitate din Timişoara care are facultate de sport cu volei ca disciplină, are club sportiv, iar voleiul are tradiţie, ca sport, în Timişoara. “Noi putem pune la dispoziţie baza materială, săli de sport, autocare de transport, locaţia de la Poiana Mărului a UVT de practică pentru studenţi, care poate fi folosită ca bază de cantonament pentru sportive, căpitana echipei de volei este studenta noastră. În timp, putem aduce burse acordate voleibalistelor, le încadrăm la studii, putem oferi cazare, totul în spiritul performanţei”, a detaliat Pirtea.

Acesta a subliniat faptul că protocolul încheiat este foarte benefic, mai ales în contextul în care asocierea administraţiilor locale şi judeţene cu sectorul sportiv, întâmpină unele “probleme de legislaţie”. “Sunt probleme de legislaţie, Curtea de Conturi nu este de acord cu finanţarea. De aceea, cred că trebuie încurajată iniţiativa privată de a susţine ramuri sportive şi performanţa în sport”, a conchis rectorul UVT.
Preşedintele ACS Agroland, Horia Cardoş, a precizat, la rândul său, că îşi doreşte ca, prin acest parteneriat, clubul pe care îl conduce să devină cel mai important din regiune şi că acest lucru “va fi mai uşor cu sprijinul celor de la UVT”.

“Parteneriatul nu vine, neapărat, dintr-o nevoie materială, dar, infrastructura şi resursele UVT ne pot ajuta în drumul nostru spre marea performanţă. Vrem să ajungem în inimile miilor de studenţi ai Universităţii şi, de ce nu, prin intermediul unor burse, să aducem voleibaliste din ţară şi din străinătate care să studieze la Universitatea de Vest şi să joace la Agroland. Vrem să devenim cel mai important club de volei din regiune şi acest lucru va fi mai uşor cu sprijinul celor de la UVT”, a declarat Horia Cardoş. AGERPRES