Rectorul Universităţii de Vest Timişoara s-a autosuspendat din funcţie

pirtea_marilen.jpgRectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT), Marilen Pirtea, s-a autosuspendat din funcţie cu câteva zile înainte de expirarea mandatului, invocând motive personale. Pirtea se află la finalul primului mandat, fiind reales în funcţie pentru un nou mandat în luna decembrie 2015. Noul mandat începe în martie 2016.

“M-am autosuspendat din funcţie din motive pur personale.(…) Nu voi folosi suspendarea aceasta în niciun fel pentru un al treilea mandat. De la 1 martie, îmi voi începe cel de-al doilea mandat de rector”, a declarat prof. univ. dr. Marilen Pirtea. El a anunţat că, pentru UVT, vor urma proiecte de anvergură şi a apreciat că rezultatul realegerii sale ca rector este o confirmare a muncii personale şi a echipei de management.

Printre strategiile ce vor fi implementate în perioada următoare, Marilen Pirtea menţiona creşterea numărului de programe comune cu universităţi din alte ţări şi de programe cu diplomă dublă, UVT având în vedere, de asemenea, iniţierea unui proiect în parteneriat cu autorităţile locale, sub titulatura de “Timişoara-oraş universitar”, urmărindu-se identificarea şi mobilizarea capacităţii de cazare disponibilă în sistemul preuniversitar, pentru tinerii din alte localităţi care doresc să studieze la UVT.
UVT îşi propune, totodată, şi lărgirea ofertei de cursuri în domeniul educaţiei pe tot parcursul vieţii, prin crearea de programe specifice pentru vârsta a treia, dar se are în vedere şi demararea unui proiect de anvergură, “Sustainable Lifestyle in Timişoara”, care să trateze într-o manieră interdisciplinară, prin contribuţia tuturor facultăţilor din UVT, problema sustenabilităţii mediului în Timişoara.
În aprilie 2016, UVT va transforma oraşul în capitala diasporei ştiinţifice româneşti, prin evenimentul “Diaspora în cercetarea ştiinţifică şi învăţământul superior din România”. AGERPRES