Programe opţionale cu plată pe timpul verii pentru elevi şi preşcolari

elevi clasa i.jpgPrograme opţionale cu plată ar putea fi introduse în şcoli şi grădiniţe în perioada vacanţei de vară, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Parlament. Conform expunerii de motive a proiectului, se propune completarea Legii Educaţiei cu programe opţionale şi cu plată, în şcoli şi grădiniţe, pentru vacanţa de vară, în scopul supravegherii şi instruirii copiilor în activităţi opţionale şi recreative.

Iniţiatorii proiectului doresc să existe în şcoli un program facultativ organizat în perioada vacanţei de vară, care să cuprindă activităţi instructiv-recreative, numit “Şcoala de vară”. De asemenea, se doreşte ca programul grădiniţelor să cuprindă un program special, cu plată, în timpul vacanţelor şcolare, necesar pentru a permite supravegherea şi instruirea copiilor ai căror părinţi doresc acest lucru.

Activitatea “Şcolii de vară” şi programul grădiniţelor ar putea să fie reglementate prin ordin al ministrului Educaţiei. Potrivit iniţiatorilor, aplicarea acestui proiect ar permite creşterea natalităţii, crearea de locuri de muncă, realizarea unor venituri suplimentare pentru profesori, utilizarea bazei materiale existente în şcolile şi grădiniţele din sistemul public. Proiectul se află în dezbatere publică şi a fost iniţiat de 75 de parlamentari, cei mai mulţi fiind liberali. AGERPRES