Studenţi români, premiaţi cu argint şi bronz la competiţia RobotChallenge de la Viena

Studenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica din Bucureşti au fost din nou premiaţi cu o medalie de argint şi una de bronz la competiţia RobotChallenge, care a avut loc la Viena, în perioada 12-13 martie. Potrivit unui comunicat de presă remis duminică, prin cucerirea celor două medalii România s-a clasat pe locul şase în clasamentul pe medalii al naţiunilor.

Roboţii echipei HBFS au participat la două probe, Line Follower şi Line Follower Enhanced, obţinând locul III la prima probă şi locul II la cea de-a doua. Echipa HBFS participantă la concurs a fost formată din studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare – Ionuţ Cristian Dobre, Maria Cîrciumaru, Mihai Crăciunescu -, coordonaţi de conf. universitar Ştefan Mocanu.

Ca şi la ediţiile precedente, RobotChallenge a fost organizat de Societatea Austriacă pentru Ştiinţe IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Ştiinţă, Cercetare şi Economie, Universitatea de Ştiinţe Tehnice Aplicate din Viena, sponsori. AGERPRES