Peste 400 de elevi participă la Festivalul concurs de muzică şi arte vizuale “Sigismund Toduţă” de la Deva

Peste 400 de elevi de la şcolile şi liceele cu profil vocaţional din ţară vor lua parte la cea de-a XVIII-a ediţie Festivalul concurs de muzică instrumentală, canto şi arte vizuale “Sigismund Toduţă” ce va avea loc la Deva în perioada 5-7 mai, în organizarea Liceului de Arte din municipiu.

“Având prestigiul unei competiţii serioase şi ofertante, concursul se adresează elevilor începând cu clasa pregătitoare şi până la nivelul studenţilor masteranzi. Participanţii de anul acesta, din ţară şi de peste hotare, au atins un număr record: peste 300 la secţiunea muzică şi peste 100 la arte vizuale”, a declarat purtătorul de cuvânt al evenimentului, prof.Mariana Onţanu-Crăciun.

Deschiderea festivă a concursului va avea loc joi, la ora 10,00, la Teatrul de Arte din Deva, după care evenimentul se va desfăşura pe secţiuni: pian, vioară, corzi grave, suflat, canto şi arte vizuale. Cele mai bune lucrări de arte vizuale vor putea fi văzute într-o expoziţie ce va fi deschisă sâmbătă, la ora 11,00, în holul teatrului din Deva, după care pe scena acestuia va avea loc gala laureaţilor şi premierea câştigătorilor. Festivalul se va încheia sâmbătă, 7 mai, cu un concert extraordinar al Filarmonicii din Oradea, sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu. AGERPRES