A XIV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Ştiinţe ale Educaţiei, la Suceava şi Cernăuţi

univ_suceava.jpgFacultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează, în perioada 11-13 mai, în parteneriat cu organizaţia nonguvernamentală “Learning for Life Society” şi Universitatea Naţională “Yuriy Fedkovych” Cernăuţi – Ucraina, cu participarea Academiei Pedagogilor din România, cea de a XIV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Ştiinţe ale Educaţiei.

Preşedintele comitetului de organizare, Otilia Clipa, a declarat miercuri presei că această conferinţă, ce se va desfăşura la Suceava şi Cernăuţi în perioada 11-13 mai, propune un cadru de comunicare privind experienţele academice în scopul dezvoltării profesionale şi al cooperării interuniversitare din spaţiul educaţional european.

La ediţia din 2016 vor fi prezentate aproximativ o sută de lucrări ştiinţifice, reunite în şase secţiuni ce abordează problematici specifice educaţiei din societatea contemporană, precum psihologia educaţiei şi consiliere educaţională, metodologia ariilor curriculare, pluralism educaţional în societatea cunoaşterii, multimedia, e-learning şi software în educaţie.

”Conferinţa va propune un cadru lărgit de discuţii şi dezbateri, tema educaţiei aducând împreună, la Suceava, alături de universitari români şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar românesc, specialişti din mai multe ţări cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Polonia, demonstrând că educaţia este o problematică actuală şi de interes pentru orice popor”, a spus Clipa.
Secţiunile şi workshop-urile din cadrul conferinţei se adresează tuturor practicienilor (institutori, consilieri şcolari, profesori, cercetători, formatori) din învăţământul preuniversitar şi universitar care doresc să contribuie la creşterea calităţii în educaţie prin implicarea în câmpul cercetării şi reflecţiei pentru optimizare şi dezvoltare.

Clipa a arătat că această conferinţă reuneşte rezultate ale cercetărilor din ţări UE şi non-UE, oferind oportunitatea iniţierii de noi proiecte în domeniul ştiinţelor educaţiei, subliniind că ”educaţia este cea care uneşte şi construieşte punţi de comunicare”. AGERPRES