Cea de a treia ediţie a târgului “EDU2JOB” s-a deschis la Arad

targ educational2.jpgLa complexul Expo Arad s-a deschis, joi, cea de a treia ediţie a evenimentului internaţional de educaţie şi locuri de muncă intitulat ‘EDU2JOB’, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad. Potrivit organizatorilor, evenimentul se adresează elevilor, studenţilor şi persoanelor aflate în căutarea unui job şi urmăreşte alăturarea strategică de oferte din cele două domenii complementare: educaţie şi locuri de muncă. Evenimentul are ca obiectiv identificarea de soluţii în vederea dezvoltării unui climat de afaceri stabil, bazat pe un sistem de învăţământ aplicat pe nevoile economice.

Pe parcursul celor două zile ale târgului vor fi prezente, cu standuri, companii, agenţii de recrutare şi furnizori de formare profesională, universităţi şi agenţii de consultanţă educaţională internaţională de studiu. Pentru o mai bună îmbinare între teorie şi practică, elevi de la licee economice din ţară participă, în cadrul acestui eveniment, la Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu, desfăşurat sub motto-ul ‘Exersăm acum, profesăm în viitor’, aflat la a IV-a ediţie.

‘Firmele de Exerciţiu’ au fost înfiinţate de elevi, care au astfel posibilitatea de a se promova şi de a se pregăti pentru tranziţia de la şcoală la o viaţă activă, târgul fiind organizat în scopul formării şi dezvoltării de competenţe fundamentale necesare viitorilor absolvenţi, pentru a lucra într-o firmă reală.
Imediat după festivitatea inaugurală a avut loc o conferinţă pe tema învăţământului profesional şi tehnic, prezentându-se exemple de bune practici în domeniu, intenţia organizatorilor fiind aceea de a pune faţă în faţă firmele interesate de atragere de forţă de muncă şi instituţiile implicate în pregătirea acesteia.
La festivitatea inaugurală au participat reprezentanţi ai Universităţii ‘Aurel Vlaicu’ şi ai Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad, ai Consiliului Judeţean Arad, ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene din regiunea de vest a României, directori de colegii tehnice şi de licee industriale şi, de asemenea, reprezentaţi ai unor companii de diferite profiluri.

‘În cadrul evenimentului EDU2JOB din acest an, 20 de companii importante din România pun la dispoziţie un număr de circa 1.200 de locuri de muncă, în ţară şi în străinătate. Oferta educaţională este deosebit de generoasă anul acesta, cu un număr de 21 de specializări la prestigioase universităţi din ţară şi străinătate. Mai mult decât atât, pe parcursul zilei de vineri se vor desfăşura întâlniri de afaceri, organizate cu scopul facilitării unor negocieri directe între participanţi’, a spus Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.

Târgul se desfăşoară în perioada 12-13 mai şi este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Colegiul Economic Arad şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.AGERPRES