Cursul festiv al absolvenţilor Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, promoţia 2016

univ_bc_curs_festiv.jpgUniversitatea “Vasile Alecsandri” Bacău şi-a sărbătorit noii absolvenţi, printr-un curs festiv care s-a transformat într-o adevărată sărbătoare. După tradiționala defilare prin centrul orașului, de la ora 11.00, la Teatrul de Vară “Radu Beligan” Bacău, a fost cursul festiv al celei de a 53-a promoții a instituției de învățământ superior băcăuan. Cei 1.607 de studenţi de la cele 5 facultăți (Inginerie, Litere, Științe, Științe Economice, Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății) au fost felicitaţi de către profesorii lor şi invitaţii speciali din mediul administrativ, economic şi cultural.

Cuvântul de deschidere a aparținut Rectorului Universității Prof.univ.dr.ing. Carol Schnakovszky, care a precizat că la festivitate “sunt prezenți cei 1.101 de absolvenți ai studiilor universitare de licență, 485 care au finalizat studiile de master și 21 de la programele de doctorat. Sunt studenții noștri, cu care ne mândrim și cărora le dorim o frumoasă carieră profesională în viitor”.

Programul artistic, prezentat de studenții Anamaria Iojică și Ciprian Cucu, a cuprins momente de dans aerobic, muzică modernă, muzică populară, și dans modern susținute de cei mai talentați studenți ai universității: Trupa de majorete a Colegiului Național “Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, sub coordonarea doamnei profesoare Monica Răzmeriță, Paic Nicoleta, Pintilie Cătălina, Mădălina Hîlborea, Petrea Marius, Dumitru Socican (Facultatea de Litere), Ciprian Cucu (Facultatea de Științe Economice), și Trupa de dans Artis Daio, coordonată de studenta Cătălina Anghel (Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății).

Cursul festiv al absolvenţilor a deschis seria manifestărilor culturale şi ştiinţifice care vor avea loc în Universitatea “Vasile Alecsandri”, cu ocazia celor 55 de ani de învăţământ superior băcăuan.