Anton Hadăr (Alma Mater) despre Ordonanța privind salarizarea: “Învățământul superior primește zero; nu mă așteptam să fim tratați atât de rău”

hadar_anton.jpgÎnvățământul superior românesc nu primește creșteri salariale în urma modificărilor care vor fi aduse sistemului de salarizare în sectorul bugetar iar reprezentanții acestui sector afirmă că nu își asumă proiectul de act normativ în acest sens și că vor decide în zilele următoare cum vor reacționa. “Nu văd nicio creștere mai nicăieri. Asistentul rămâne la 1.700-1.800 lei. Nicio creștere salarială. Un ipotetic 2%(…) Nu e nicio îmbunătățire. Se duc banii către Sănătate, către autoritățile publice centrale…”.

“Suntem total nemulțumiți și vom vedea cum vom reacționa zilele acestea. Nu mă așteptam să fim tratați atât de rău. Măcar la funcțiile din începutul carierei să avem creșteri semnificative. Din momentul de față evident că nu mai putem discuta cu reprezentantul Ministerului Muncii, cu domnul ministru, pentru că am crezut că va fi mai rațional. Probabil având în vedere suma mică de bani probabil nu a putut să organizeze și pentru Educație. A spus că e rândul Sănătății și noi trebuie să mai așteptăm. Și că va da un exemplu de mod de aranjare a grilei de salarizare pentru Sănătate. Pentru educație:zero”, a afirmat Liderul Federației sindicale din învățământul superior Alma Mater, Anton Hadăr, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

Acesta a subliniat că a primit noul proiect al Ordonanței privind salarizarea bugetarilor doar cu 31 de minute și câteva secunde înainte de începerea discuțiilor și că sistemul educațional nu a primit nici măcar a suta parte din ceea ce are nevoie. “L-am primit înainte cu 31 de minute și câteva secunde (înainte de ora 17,00, când au început discuțiile de la Ministerul Muncii – n.r). Proiectul a venit la 16 și 29… Din păcate ar fi trebuit să luăm cunoștință de acest proiect cu mult înainte. Părerea mea este că atunci când n-ai bani nu poți să-ți cumperi o haină nouă ci doar să ți-o cârpești pe cea veche. Avem de-a face cu cârpeli. În ceea ce privește sistemul educațional, cârpelile măcar dacă ar ține loc de ceva bun. Nu pot să acopere nici măcar a suta parte din ceea ce ne trebuie nouă în sistem. Practic, învățământul superior românesc primește zero, zero tăiat în patru cum se spune în popor. Nu primește nimic”, a subliniat Hadăr.

El a precizat că Federația pe care o reprezintă nu își asumă “sub nicio formă această Ordonanță și că este dezamăgit de importanța pe care o acordă Guvernul Educației și Învățământului superior. “Un grad didactic precum un asistent rămâne la același salariu. Să îmi aducă Guvernul român asistenți la ore. Să vedem cine se va mai angaja pe 1.700-1.800 de lei impozabili, în sistem. Nu cred că trebuie să mai vorbim despre ce este în conținutul acestei Ordonanțe pe care nu ne-o asumăm sub nicio formă, nu o susținem și sunt dezamagit de importanța pe care o acordă Guvernul tehnocrat Educației și Învățământului superior”, a mai spus liderul Alma Mater. AGERPRES