Peste 100 de licee sunt prezente la Târgul “Oferta Educaţională” de la Bucureşti

targ educational2.jpgPeste 100 de licee participă, de marţi până vineri, la cea de a XVII-a ediţie a Târgului “Oferta Educaţională” care are loc în Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Şincai). Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, pentru anul şcolar 2016-2017 vor fi scoase la concurs 15.132 de locuri la liceele bucureştene.

“Prin acest eveniment, atât părinţii, cât şi elevii sunt informaţi cu privire la metodologia, calendarul, înscrierea şi admiterea în unităţile de învăţâmânt liceal şi profesional din Municipiul Bucureşti, anul şcolar 2016-2017. În cele patru zile de desfăşurare a târgului, 112 licee vor prezenta, în standuri special amenajate, oferta educaţională şi vor expune cele mai importante realizări, într-un mod cât mai original şi atractiv pentru vizitatori”, a afirmat Banu.

Părinţii elevilor de clasa a VIII-a vor putea participa în cadrul târgului la sesiuni de informare privind admiterea în clasa a IX-a şi vor putea dialoga cu membrii Comisiei Municipale de Admitere.

“Prin Târgul ‘Oferta Educaţională’, IŞMB încearcă să creeze o legătură între cerere şi ofertă, iar prin participare se poate afla totul despre admiterea în anul şcolar 2016-2017, alegând, în cunoştinţă de cauză, parcursul profesional”, a spus inspectorul.

Evenimentul este organizat de PROEDUS – Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. AGERPRES