Absolvenţii de liceu din zona Făget vor susţine Bacalaureatul la Lugoj

bacalaureat6.jpgAbsolvenţii de liceu din zona Făget, unde anul trecut au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat aproape o sută de candidaţi prinşi că au copiat, vor susţine anul acesta examenul de Maturitate în centrele de examinare din Lugoj.

“În acest an nu mai avem centru de examen la Făget. Este o măsură pe care am luat-o ca urmare a ceea ce s-a întâmplat anul trecut şi în acest sens am încercat să-i protejăm pe toţi, copiii, comunitatea. Trebuie să ne concentrăm să găsim soluţii, se va lua legătura şi cu autorităţile locale din Lugoj, astfel încât să le punem linii de autobuze care să-i transporte în siguranţă la centrele de examen din Lugoj”, a declarat Aura Danielescu, şefa Inspectoratului Şcolar Timiş.

Mai multe cadre didactice care au fost implicate în supravegherea bacalaureatului din sesiunea de vară 2015 la Liceul Teoretic ‘Traian Vuia’ din Făget au fost sancţionate disciplinar cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, altora le-a fost diminuat salariul pe diferite perioade de timp, iar în cazul altora nu s-au aplicat sancţiuni, constatându-se că nu au comis abateri disciplinare. Cadrele didactice sancţionate erau de la mai multe unităţi şcolare din zona Făget, trimise în Comisia de bacalaureat. Sancţiunile au fost luate după ce a fost finalizat Raportul Comisiei de cercetare disciplinară a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, fiind cercetate disciplinar 42 cadre didactice.
Doar 30 de absolvenţi de clasa a XII-a din cei 176 de înscrişi în vara anului trecut au luat examenul de Bacalaureat la Liceul ‘Traian Vuia’ din Făget, după ce aproximativ 150 de elevi au fost eliminaţi din examen, ancheta demarând după ce unul dintre părinţii candidaţilor a anunţat DNA că s-a copiat. AGERPRES