Adrian Curaj: “Am speranţa că la începutul lunii iunie vom avea noul CNATDCU funcţional”

curaj_adrian.jpgMinistrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi-a manifestat speranţa ca la începutul lunii iunie noul Consiliu Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să fie funcţional. “Este extraordinar, avem instituţii serioase. (…) Lucrăm într-un mod cum nu s-a mai făcut până acum – transparent, dar şi axat pe meritocraţie în selectarea membrilor viitorului CNATDCU. Sunt deja 11 comisii selectate. Cât mai repede posibil vom anunţa noul CNATDCU. Am toată speranţa că la începutul lui iunie vom avea noul CNATDCU funcţional. Eu vă spun sincer că îmi propun să am o întâlnire undeva după prima decadă a lunii iunie în care să aduc vechii membri cu cei noi şi să fie cum nu s-a întâmplat până acum vreodată”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Întrebat în ce stadiu se află analiza lucrărilor de doctorat asupra cărora planează acuzaţia de plagiat, el a răspuns: ”Sunt convins că preşedintele CNATDCU este cea mai bună persoană de dialog, de întrebat, pentru că are responsabilitatea instituţională acum”.

Demnitarul a spus că are încredere în instituţii, iar acestea trebuie respectate. “Eu cred foarte mult în instituţii. CNATDCU este o instituţie (…) şi instituţiile evident că adună oameni, eu cred în instituţii. Trebuie să respectăm instituţiile, să le facem credibile, ele se fac prin ele însele, dar şi prin deciziile noastre. CNATDCU actual şi-a început activitatea în 2012. Deci nu desfiinţăm o instituţie, ci doar asigurăm continuitatea ei”, a explicat ministrul.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a pus în consultare publică propunerile comitetelor de selecţie pentru componenţa comisiilor de specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). AGERPRES