Primul campus şcolar din ţară construit după Revoluţie a fost inaugurat la Oradea

oradea_campus_sc.jpgConducerea Primăriei Oradea a inaugurat primul campus şcolar din România construit după Revoluţie, acesta fiind cel mai modern spaţiu educativ din municipiu. “Campusul şcolar are o capacitate de aproximativ 2.000 de elevi, iar în perioada următoare Primăria Oradea va achiziţiona mobilierul necesar, urmând ca până la toamnă să găsim formula de a gestiona aceste spaţii în mod corespunzător astfel încât cel mai modern spaţiu educativ din municipiu să fie dat în folosinţa elevilor”, a declarat primarul Ilie Bolojan.
Campusul Şcolar “Partenie Cosma” a fost inaugurat de către primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Huszar Istvan, prefectul Claudiu Pop, inspectorul şcolar general Alin Novac-Iuhas, reprezentanţi ai ADR Nord-Vest şi ai firmei constructoare. Investiţia a presupus construirea a şapte corpuri importante de clădire: şcoală cu 24 săli de clasă – în două corpuri, cămin internat cu 300 locuri, cantină şi club, o clădire cu 15 garsoniere pentru cadre didactice, ateliere şcoală, sală de sport.

Un corp de şcoală a fost finalizat de administraţia locală în 2011, fiind o urgenţă pentru Colegiul “Partenie Cosma” care a trebuit să părăsească vechiul sediu, clădirea fiind retrocedată Episcopiei romano-catolice. Începută în 2008, clădirea cu 24 de săli de clasă (parter + 2 etaje) a costat peste 5 milioane de lei. Celelalte construcţii s-au realizat printr-un proiect de extindere a campusului depus în anul 2014 de Primărie la Ministerul Dezvoltării, prin ADR Nord-Vest. Finanţarea nerambursabilă obţinută prin POR s-a ridicat la suma de 36 de milioane de lei, din care s-au executat lucrări de 27,5 milioane de lei cu TVA.

Prefectul Claudiu Pop a declarat că a păşit cu emoţie şi nostalgie în acest edificiu nou, fiind un absolvent al vechiului colegiu “Partenie Cosma” (Liceul economic numit pe vremuri). “Este desigur o diferenţă uriaşă faţă de cum era vechea clădire, care a fost retrocedată şi ce există acum. Nu am putut decât să mă bucur şi să îi felicit pe toţi cei implicaţi pentru că avem o şcoală la nivel european, din toate punctele de vedere. Capacitatea profesională a celor care predau aici este cunoscută, dar avem posibilitatea să aducem şi din judeţ copii care vor să înveţe la Oradea pentru că le sunt asigurate condiţiile de internat, de masă, dar şi pentru profesori. Este chiar un campus în adevăratul sens al cuvântului, îndeplinind toate criteriile necesare pentru a face performanţă”, a spus prefectul Claudiu Pop. AGERPRES