Bistriţa-Năsăud: Numărul posturilor disponibile în învăţământ, mai mare decât cel al candidaţilor la titularizare

titularizare_1.jpgAproximativ 800 de posturi didactice sunt disponbile la această dată la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, însă numărul celor care şi-au anunţat intenţia de a se prezenta la concursul de titularizare din luna iulie este mult mai mic, de doar 520 persoane.

Potrivit comunicatului de presă remis sâmbătă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, la data de 20 mai au fost depuse un număr de 521 dosare pentru concursul de titularizare din 20 iulie. Cele mai multe dosare sunt pentru educatoare – 123, învăţători – 101, educaţie fizică – 44, limba română – 33, iar cele mai puţine pentru limba germană – 3, arte – 2 şi kinetoterapie – 1.
La nivelul judeţului există doar 63 de posturi titularizabile, dintre care zece de învăţători, nouă la disciplinele tehnologice, câte opt la matematică şi muzică, şapte de educatoare şi şase de profesori de educaţie fizică.

La acestea se adaugă 720 posturi pentru suplinire, cele mai multe fiind la învăţători – 52, educatoare – 25, educaţie muzicală – 57, educaţie fizică – 45, matematică – 42, fizică – 40, limba engleză – 40, limba franceză – 37. AGERPRES