Sindicaliştii din învăţământul ieșean se gândesc la boicotarea examenelor naţionale

profesori cancelarie.jpgPeste 2.000 de persoane din învăţământul preuniversitar ieşean sunt decişi să boicoteze Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, nemulţumiţi fiind de majorările salariale. Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iaşi a declarat că până acum au fost strânse peste 2.000 de semnături din partea sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar.

“În Colegiul Naţional care a avut loc la Bucureşti s-a hotărât accelerarea consultării membrilor noştri de sindicat în ceea ce priveşte boicotarea examenelor naţionale. La Iaşi au fost strânse peste 2.000 de semnături în favoarea ideii de a boicota aceste examene”, a declarat Laviniu Lăcustă, lider USLIP Iaşi.

Conform acestuia, sindicaliştii din învăţământ se simt discriminaţi faţă de alte categorii de bugetari. “Din păcate, guvernul Cioloş a trecut astăzi ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, care nu aduce nimic în plus salariaţilor. Din păcate se continuă acea linie de desconsiderare a cadrelor didactice. Ne-am dori foarte mult ca guvernul să ne invite la masa negocierilor. Poate ajungem la un compromis”, a declarat Laviniu Lăcustă.AGERPRES