Elevii de clasa I ‘au absolvit’ Şcoala Siguranţei – proiect educaţional pentru siguranţa personală

Elevii de clasa I de la Şcoala 194 din Bucureşti “au absolvit” joi “Şcoala Siguranţei Tedi” şi au predat simbolic ştafeta colegilor de la clasa pregătitoare, în cadrul unui proiect educaţional care urmăreşte însuşirea informaţiilor privind siguranţa personală, organizat în parteneriat de Ministerul Educaţiei şi Poliţia Română.

“Au fost foarte curioşi, ne-au pus întrebări, unele dintre ele chiar neaşteptate. Sunt foarte inteligenţi copiii noştri şi dornici de informaţie”, a declarat subcomisarul Florentina Cenja, coordonatorul programului din partea Poliţiei Române.

Ea a menţionat că există un feedback pozitiv de la părinţii care au asistat la aceste activităţi, care au fost foarte mulţumiţi şi i-au rugat să extindă numărul acestor intervenţii preventive, pentru a le oferi copiilor un plus de siguranţă.

“Sperăm că, de la anul, programul va fi extins. El a fost implementat la nivel naţional, anul acesta am avut peste 600 de şcoli înscrise şi peste 30.000 de copii şi sperăm noi că, la anul, numărul acestor beneficiari va fi mai mare, ne aşteptăm la asta după reacţiile pozitive pe care le-am primit de la cadrele didactice”, a mai spus Florentina Cejna.

Elevii de clasa I de la Şcoala nr. 194 au desfăşurat joi, timp de aproape o oră, activităţi teoretice şi practice de educaţie rutieră şi civică, după care au sărbătorit “absolvirea” Şcolii Siguranţei.
Programul educaţional ‘Şcoala Siguranţei Tedi’ a debutat la nivel naţional la începutul acestui an şcolar, în septembrie. Şcolile din toată ţara au fost informate despre acest proiect, existând şi un site dedicat proiectului.

În cadrul programului, copiii au învăţat despre pericolele care există în jurul lor, despre cum să se ferească de acestea, despre siguranţa în drumul spre şcoală sau atunci când se întorc acasă, despre siguranţa la locul de joacă, despre cum să se comporte atunci când sunt singuri în locuinţă, dar şi despre modul în care trebuie să-şi gestioneze conflictele. AGERPRES