Aproximativ 4.000 de dascăli sunt decişi să boicoteze Examenele Naţionale, conform USLIP Iaşi

greva_profesori.jpgAproximativ 4.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar ieşean sunt decise să boicoteze Examenele Naţionale, a declarat Laviniu Lăcustă, liderul Sindicatului USLIP Iaşi.
Potrivit sursei citate, din 184 de unităţi şcolare din judeţ au fost transmise un total de 4.434 de semnături, 3.902 fiind în favoarea acţiunii de boicotare, ceea ce semnifică un procent de aproximativ 88%, iar 12% împotrivă.

“Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale reprezintă pentru noi, ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm. În condiţiile în care Guvernul Cioloş şi Ministerul Educaţiei Naţionale nu vor propune discuţii serioase cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, până pe 27 iunie, USLIP Iaşi recomandă membrilor de sindicat boicotarea şi neimplicarea în examenele naţionale. Acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor noştri ci reprezintă un semnal pentru Guvernul Cioloş şi întreaga societate că nu mai poate continua subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională, Educaţia”, a declarat Laviniu Lăcustă.

El a spus că acţiunii sindicaliştilor ieşeni li se alătură, deocamdată, colegii din Bacău, Buzău, Prahova şi Suceava. AGERPRES