Andrade Bichescu este noul rector al Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa

univ_resita.jpgAndrade Bichescu este noul rector al Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa. “Mă aştept la o perioadă foarte dificilă, având în vedere că universitatea nu traversează un moment prea bun în ultimul timp, dimpotrivă, cred că sunt cei mai grei ani din întreaga existenţă. Eu sper să avem maturitatea să rămânem uniţi şi să punem toţi umărul la menţinerea învăţământului superior la Reşiţa. Este nevoie să ne adunăm şi să ţinem universitatea, într-o primă fază pe linia de plutire, iar mai apoi să avem în vedere şi o reconstrucţie a acesteia. Vom purta discuţii cu ministrul Educaţiei, pentru a vedea exact care este poziţia ministerului faţă de universitatea din Reşiţa”, a declarat Andrade Bichescu, noul rector al Universităţii “Eftimie Murgu”.

Din cele 100 de persoane cu drept de vot, 14 au lipsit, iar două voturi au fost anulate. Astfel, din cele 84 de voturi valabile, 45 au fost pentru Andrade Bichescu, iar restul pentru celălalt candidat, Gilbert Reiner Gillich.

Noul rector al universităţii reşiţene are 41 de ani, este conferenţiar universitar, doctor în sociologie. Până acum a fost decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale. Este profesor titular pe disciplinele Bazele Jocului de Fotbal, Sociologia Sportului şi Managementul Educaţiei Fizice şi Sportului. Din 2004 până în 2011 a antrenat echipele de fotbal Universitatea Reşiţa, Silvanus şi Gloria Reşiţa.

Noul rector al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa urmează să fie validat de către Senat, marţi, 28 iunie. Postul de rector a rămas liber, după ce Venera Manciu a demisionat pe data de 1 iunie, afirmând că a primit un buget mult prea mic din partea Ministerului Educaţiei. Venera Manciu a fost rector al universităţii reşiţene din luna februarie a acestui an şi s-a aflat la primul mandat. AGERPRES