Elevii nemţeni au obţinut 32 de premii la olimpiadele naţionale

Elevii din şcolile şi liceele judeţului Neamţ au obţinut 32 de premii la olimpiadele naţionale care s-au desfăşurat în anul şcolar trecut. Pentru rezultatele lor aceştia au fost recompensaţi cu 10 premii speciale, 13 medalii de aur, argint şi bronz şi 10 menţiuni. Statistica a fost prezentată în cadrul Colegiului Prefectural în care unul dintre punctele prezentate a fost cel de stimulare a excelenţei în educaţie.

Astfel, în anul şcolar trecut, în Centrul Judeţean de Excelenţă au fost organizate 48 de grupe, în care au fost admişi, în două sesiuni, 989 de elevi. Dintre aceştia, 455 au provenit din Piatra Neamţ, 303 sunt de la Roman – 303 elevi iar 231 de la Tîrgu Neamţ. Dintre elevii admişi la Centrul de Excelenţă, 266 provin din mediul rural.

Au fost planificate între 15 şi 25 de cursuri la fiecare din cele 48 grupe de excelenţă, organizate la 12 discipline de studiu. Programul s-a desfăşurat preponderent în week-end şi vacanţe. Veniturile necesare pentru activitatea centrului au fost asigurate de la bugetele locale Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ.
În afară de premiile obţinute la fazele naţionale, elevii centrului au obţinut 113 premii la olimpiadele judeţene. AGERPRES