Studenţi ai USV câştigă a treia oară premiul I la Ecotrophelia şi vor reprezenta România la Paris

univ_suceava.jpgStudenţi ai Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au câştigat pentru a treia oară premiul I la concursul naţional Ecotrophelia România şi vor participa în toamna acestui an la competiţia internaţională de la Paris, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al USV.
Potrivit sursei citate, USV a participat, în perioada 26-28 iunie, cu trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară la cea de a V-a ediţie a competiţiei naţionale Ecotrophelia România, organizată sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică “Food for Life”.

Concursul s-a desfăşurat la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi a avut drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător, fiind deschisă tuturor celor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Echipa coordonată de conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija, cu produsul “ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă” a câştigat marele premiu, trofeul competiţiei Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei ce va avea loc la Paris în perioada 15-17 octombrie 2016.

Totodată, produsul “Pumple jelly – jeleu de dovleac”, al echipei coordonate de conf.univ. dr. ing. Georgiana Codină şi conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa a obţinut un premiu special al juriului oferit de firma SC Expertarom Food Ingredients SRL.

Juriul naţional a fost compus din şase membri, specialişti în domeniul industriei alimentare, de la diferite firme de profil, indicaţi de Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România.
Studenţii suceveni au concurat cu 11 echipe de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară din cadrul a cinci universităţi din ţară, respectiv Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. AGERPRES