,,Discipline’ extracurriculare predate de elevii de la Liceul ‘Ferdinand I’ colegilor de la alte şcoli din municipiul Bacău

Elevii de la Liceul ‘Ferdinand I’ din Bacău sunt pentru zece zile, începând de joi, ‘profesori’ pentru colegii din alte instituţii de învăţământ din municipiu în cadrul unei şcoli de vară, iniţiată şi organizată printr-un proiect comun susţinut de elevi şi profesori.

‘Proiectul este, în fapt, unul marca ,,Ferdinand”, prin care prin liceeni noştri prezintă colegilor lor din alte şcoli tainele unor ‘materii’ extracurriculare. Avem aproximativ o sută de oaspeţi învăţăcei din cursurile gimnaziale şi liceale, dornici să deprindă ori să se perfecţioneze în cadrul cursurilor pregătite în atelierele de photoshop, film, robotică, pivot animator, web design. Alţi dintre colegii noştri băcăuani au venit să înceapă desluşirea limbilor chineză şi spaniolă, care în municipiu se predau doar în colegiul Ferdinand I”, a declarat pentru AGERPRES Teodora Balaş, coordonatorul voluntarilor care participă implementarea acestui proiect inedit în Bacău.

Potrivit acesteia, ‘profesorii’ ineditei Şcoli de Vară sunt elevi cu rezultate deosebite şi abilităţi de predare dobândite în cadrul cursurilor asemănătoare derulate în ultimii doi an în Colegiului Naţional ‘Ferdinad I’.

‘Profesorii noştri de specialitate s-au arătat foarte încântaţi de lansarea unui asemenea proiect, susţinându-ne prin realizarea programelor şi subiectelor de tratat în timpul cursurilor. Câte unul va fi în sală la fiecare disciplină abordată, dar prezenţa acestuia se va rezuma doar la analiza ulterioară a modului cu s-a desfăşurat lecţia de predare de către elev”, a mai explicat Teodora Balaş. AGERPRES