USV Suceava scoate la concurs peste 2.600 de locuri pentru licenţă la admiterea 2016-2017

universitatea-din-suceava.jpgciclul de studii de licenţă, dintre care 1.100 sunt bugetate iar diferenţa, cu taxă şi 1.670 de locuri pentru studiile de masterat, dintre care 526 sunt bugetate.

Prorectorul USV, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, a declarat luni presei că la studiile de licenţă de zi un număr de zece locuri bugetate sunt scoase la concurs pentru studenţii români de etnie romă. Alte 23 de locuri bugetate sunt pentru candidaţii de origine română din Republica Moldova care au susţinut examenul de Bacalaureat în România şi 135 de locuri bugetate pentru românii de pretutindeni, respectiv pentru candidaţii din Republica Moldova şi Ucraina care au susţinut Bacalaureatul în ţările de domiciliu.
La masterat, pentru studenţii români de etnie romă sunt bugetate patru locuri, alte 64 de locuri fiind bugetate pentru studiile universitare de masterat pentru candidaţi din Republica Moldova.

Diaconu a precizat că la studiile doctorale admiterea se va organiza în luna septembrie, iar până în prezent sunt 33 de locuri bugetate, existând posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat.
Potrivit calendarului admiterii în USV, în sesiunea iulie 2016, înscrierile şi interviul la Facultatea de Inginerie Alimentară, la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Facultatea de Inginerie Mecanică, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Istorie Geografie, la Facultatea de Silvicultură şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică au loc în perioada 18-25 iulie, în timp ce la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei se vor desfăşura în perioada 18-20 iulie, iar probele în perioada 23-25 iulie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 25 iulie, iar în 26 iulie, între orele 8,00-12,00 se pot depune contestaţiile, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 29 iulie.

Taxa de înscriere la admitere este de 125 de lei pentru fiecare program de studiu, dar sunt şi facultăţi unde ea se aplică pentru mai multe programe de studiu sau facultăţi la care taxa de înscriere pentru un program de studiu este 125 de lei, iar pentru mai multe programe de studiu este de maximum 200 de lei.

Taxa de înmatriculare este de 125 de lei, iar taxele de şcolarizare pentru studiile universitare de licenţă sunt cuprinse între 2.850 şi 2.950 de lei pe an pentru cele mai multe programe de studii. Sunt şi programe unde taxele de şcolarizare sunt mai mari, respectiv la Balneo-fizio-kineto-terapie şi recuperare unde taxa de şcolarizare este de 3.700 de lei, la Nutriţie şi Dietetică este de 3.400 de lei, la Inginerie Alimentară – 3.000 de lei sau la Calculatoare – 3.300 de lei.

La studiile universitare de masterat taxele de şcolarizare sunt de 3.000 de lei pe an, în timp ce la studiile de doctorat taxele de şcolarizare sunt de 4.500 de lei pe an. AGERPRES