Acord de cooperare UAV Arad – Facultatea Tehnică din Zrenjanin (Serbia)

arad_univ_vlaicu.jpgUniversitatea ‘Aurel Vlaicu’ (UAV) din Arad a semnat un acord de cooperare cu Facultatea Tehnică ‘Mihajlo Pupin’ din Zrenjanin, Serbia, membră a Universităţii din Novi Sad, informează prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

‘Acordul de cooperare semnat între cele două instituţii de învăţământ superior prevede derularea comună a unor proiecte de cercetare, proiecte europene dar şi mobilităţi ale cadrelor didactice şi studenţilor. De asemenea, cele două universităţi vor organiza şi în anul 2016 o conferinţă internaţională susţinută de Departamentul de Inginerie mecanică al Facultăţii ‘Mihajlo Pupin’, colaborarea acestui departament cu Facultatea de Inginerie din cadrul UAV datând încă din anul 2011′, a declarat presei miercuri, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Acordul de cooperare a fost semnat de prodecanul facultăţii din Zrenjanin, prof. dr. Dragana Glusac şi respectiv de conf. univ. dr. Dan Glavan, decan al Facultăţii de Inginerie din cadrul UAV.
La ceremonia semnării documentului au participat prof. univ. dr. Ramona Lile, prof. univ. dr. Ioan Radu, preşedintele Senatului UAV, precum şi dr. Dijana Karuovic şi Branko Markoski, prodecani ai facultăţii din Zrenjanin.

‘Acordul semnat cu facultatea Tehnică din Zrenjanin este unul foarte important pentru noi, el urmând să ne deschidă noi oportunităţi în activitatea de cercetare dar şi în ceea ce priveşte mobilitatea cadrelor didactice şi a studenţilor. Ne bucurăm că acest nou parteneriat de colaborare întăreşte bunele relaţii pe care le avem cu Universitatea din Novi Sad şi ne va permite să demarăm noi proiecte comune’, a adăugat rectorul UAV Arad. AGERPRES