Bistriţa-Năsăud: sub 10% dintre locurile speciale pentru romi din liceele judeţului au fost ocupate

Mai puţin de 10% dintre locurile speciale pentru romi rezervate în liceele bistriţene au fost ocupate miercuri, în cadrul şedinţei publice desfăşurate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Pentru elevii de etnie romă au fost prevăzute 174 de locuri în colegii şi licee şi 52 de locuri în şcolile profesionale, însă au fost depuse doar 19 dosare.

Potrivit inspectorului pentru minorităţi Deneş Balazs, dintre cei 19 elevi unul singur nu a susţinut examenul de evaluare naţională şi, potrivit metodologiei, a putut alege doar un loc la o şcoală profesională. De altfel, elevul în cauză a avut şi cea mai mică medie dintre cei 19, de doar 2,22.

Cea mai mare medie din totalul celor care au ales miercuri la ce liceu îşi vor continua studiile, de 7,98, i-a aparţinut unui băiat, care a ales pentru viitor profilul economic, la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Bistriţa. Următoarele două medii, de 7,88 şi 7,56, au fost obţinute de două fete, care au ales filologia, respectiv profilul economic. AGERPRES