Elevii ieșeni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi de primărie şi Inspectoratul Şcolar

Reprezentanţii municipalităţii ieşene şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi i-au premiat pe cei 268 de elevi din Iaşi care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională şi pe cei doi care au luat 10 la Bacalaureat. Evenimentul s-a desfăşurat într-un cadru festiv care a avut loc în Sala Mare a Palatului Roznovanu, imobil în care funcţionează Primăria Iaşi.

“E un moment de foarte mare bucurie pentru că reuşim să punctăm cea mai importantă etapă din viaţa acestui oraş, performanţa copiilor noştri. Trebuie să le mulţumim tuturor celor care se implică în acest proces. Reuşita noastră depinde de efortul acestor elevi. Cu mândrie mulţumesc elevilor că şi-au consumat mult din timpul lor pentru a deveni performanţi, pentru excelenţă, ca să devină un exemplu pentru comunitate, pentru generaţiile viitoare”, a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Pentru performanţa lor, municipalitatea i-a premiat pe elevi cu e-book reader, plachete şi coroniţe, iar Inspectoratul Şcolar le-a oferit CD-uri şi diplome de merit. “Există întâmplări minunate, fericite, ce confirmă vocaţia pentru excelenţă a şcolii ieşene. Deja s-a creat o tradiţie a şcolii ieşene pentru excelenţă, pentru performanţă. Mă întreb care ar fi reţeta succesului. Voi sunteţi elevi de succes. Acesta este şi sensul acestor ceremonii. Există elevi de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, care privesc cu admiraţie la colegii care au finalizat studiile gimnaziale. Sunt elevi de liceu care se apropie de examenul maturităţii. Exemplele voastre pot fi un model pentru ceilalţi. Noi ne dorim să multiplicăm modelul vostru. Actorii principali sunteţi voi. A fost nevoie de motivaţie, de rezistenţă şi de sacrificiu. Alături de voi se află şi dascăli minunaţi care v-au susţinut. Sigur, a fost nevoie de susţinerea familiei”, a precizat inspectorul general al ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

Potrivit acesteia, dacă în anii precedenţi a existat un exod al absolvenţilor de liceu spre universităţile din străinătate, anul acesta s-a echilibrat balanţa în favoarea universităţilor din ţară. “Multe opţiuni sunt pentru Facultatea de Medicină din ţară, facultăţile de IT, Arhitectură, Drept şi Politehnică. Şcoala românească universitară are forţă, oportunităţi, are profesori de calitate. Sigur, putem intra în discuţii privind oferta de muncă, salarizările. Elevii de azi sunt mai pragmatici. Ne dorim ca la finalizarea studiilor aceşti elevi de excepţie să rămână în ţară”, a mai spus Camelia Gavrilă. AGERPRES