Peste o mie de cadre didactice au participat la examenul de titularizare în județul Dolj

titularizare_1.jpgPeste o mie de cadre didactice din Dolj au participat la examenul de titularizare care a avut loc în cele patru centre organizate la nivelul judeţului, pentru cele 28 de posturi titularizabile, cei mai mulţi candidaţii fiind pentru posturile de învăţători şi educatori. Potrivit datelor IŞJ Dolj, la educatori, pentru cele trei posturi vacante au candidat peste 200 de dascăli.

“La limba română şi la matematică nu este niciun post titularizabil, dar avem şi situaţia în care nu s-a înscris niciun candidat, deşi avem posturi, este vorba de muzică instrumentală unde ne confruntăm de mai mulţi ani cu această problemă”, a spus Lavinia Craioveanu, inspector general al IŞJ Dolj.

În Dolj nu sunt posturi titularizabile nici la informatică şi biologie, însă candidaţii susţin că speră sa obţină măcar un post de suplinitor. “Lipsa posturilor nu stimulează candidaţii să se pregătească mai mult. Cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care notele sunt foarte mici în fiecare an la titularizare”, a declarat pentru AGERPRES unul dintre candidaţi. AGERPRES