87,20% – rata de participare la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante în preuniversitar

titularizare_1.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) anunţă că 22.866 de candidaţi, adică 87,20% din cei 26.223 care au obţinut dreptul de a participa, s-au prezentat la proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor vacante ori rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată marţi în 89 de centre de examen.

Potrivit unui comunicat remis joi, din promoţia de absolvenţi ai anului 2016, au fost prezenţi 3.162 de candidaţi, 11,5% dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi din examen. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2016-2017, menţionează sursa citată.

Potrivit MENCS, primele rezultate vor fi publicate în data de 27 iulie la sediile inspectoratelor şcolare judeţene (ISJ) şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016/, contestaţiile vor fi înregistrate în perioada 27-28 iulie la sediile ISJ, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 3 august.

“Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor rămase neocupate, în vederea angajării pe perioadă determinată, va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august”, mai informează sursa citată.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, au fost publicate 4.442 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi 45.570 pentru angajare pe perioadă determinată. AGERPRES