Învăţământ superior de stat în Horezu, începând din această toamnă

studenti_amfiteatru.jpgUniversitatea din Petroşani a deschis din acest an o secţie a Facultăţii de Inginerie Electromecanică în oraşul Horezu, toate cele 30 de locuri disponibile fiind bugetate, a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

“Pentru noi, a fost o idee excelentă şi este, să spunem, primul pas pentru a deschide acest oraş spre învăţământul superior de stat. Mai mult, vorbim de 30 de locuri bugetate, deci cei care se vor înscrie aici nu vor plăti taxe de şcolarizare, sperăm să existe cât mai mulţi doritori, vorbim de o facultate de stat şi un profil generos pentru industria din România”.

“Înscrierile au demarat pe 18 iulie, după rezultatele de la Bacalaureat, şi se vor încheia la sfârşitul lunii. Anul viitor, în funcţie de succesul pe care îl va avea această facultate, ne gândim la o diversificare a profilurilor, în turism şi economie”, a precizat Sărdărescu.

Facultatea se adresează în principal vâlcenilor, după cum spune edilul, “absolvenţilor ai căror familii nu dispun de resurse financiare pentru a-i susţine într-o formă de educaţie într-un centru universitar consacrat”.

Cursurile se for desfăşura în aula mare a Colegiului Naţional Constantin Brâncoveanu din oraşul Horezu, iar primăria se aşteaptă la cât mai mulţi candidaţi, astfel încât, în următorii ani, “să se pună bazele unui campus universitar în staţiunea vâlceană”. AGERPRES